Red Star.(Saka-Atip-ha)
Arikara
Født 1858 nær Fort Clark i N.Dakota.

Som syttenårig med i sit første krigstogt.der tog afsted i både af skind og sejlede ned af Misouri River. I nærheden af det sted, der i dag er Standing Rock reservatet i S.Dakote gik de i land og dækkede deres både. Efter at have passeret de trædækkede skråninger, kom de pludseligt til en lille Siouxlejr.

Togtets leder Sitting Bear beordrede straks to krigere ind i lejren for at skræmme hestene væk og de indfangede to af dem. De fem krigere og den enlige kvinde, der befandt sig i lej- ren undslap alle ind i mellem træerne. Fordi Red Star havde deltaget i togtet fik han lov til at vælge sig et navn selv, som blev Red Star.

Det forgående år havde Red Star været hos Bull Neck, for at få denne til at skære noget kød af sit bryst og ofre dette til guderne, så han måske kunne få en vision.
Bull Neck havde taget ham med til udkanten af lejren, stukket hul i hans brystmuskler med spidse pinde og bundet ham fast i en stolpe med læderstrimler fastgjort til træpindene.

En høg havde vist sig for Red Star og forsikrede ham om, at han ville få et langt og succesrigt liv. Efter seks timer blev han løst fri af stolpen.

Red Star var spejder under G.A Custer i 1876.

 

Billede © E.S.Curtis Collection.
Tekst: notes from "The northamerican indian" E.S.Curtis

Tilbage til ledere og krigere
tilbage til nativeamericans.dk

 

Nick Lisberg © 2000. All rights reserved