Otter Robe(Neyunituwich)
Atsina. Født 1851 nær Fort Benton

Med i sit første krigstogt som sekstenårig imod Piegan(Blackfoot) men opnåede ingen ære ved denne lejlighed Under et senere togt imod samme fjende, talte han et Coup af første grad.

Under et krigstogt som Otter Robe havde deltaget i, havde Atsinakrigerne,uden at vide det, slået lejr lige i nærheden af en afdeling Siouxkrigere, der havde opdaget dem.
Fjenden angreb dem ved daggry og i den kaos og tumult der fulgte talte Otter Robe sit an- det Coup af første grad.

Ved en senere lejlighed, da Piegan(Blackfoot) havde overfaldet lejren og stjålet heste havde Atsinakrigere forfulgt dem, tvunget dem til at opgive deres bytte og Otter Robe dræbte end- nu en fjende under den korte træfning der fulgte.

Under et andet togt (igen imod Piegan(Blackfoot))kastede Otter Robe sig ind i mellem fjen- derne, slog den ene af hesten og dræbte ham med sin kniv

Fastede en gang som ganske ung i to dage ved flodbredden. Her havde han et syn, hvori et træ forvandlede sig til en kriger, der fortalte ham, at han ville opnå stor ære i livet.
Den fastende havde også fået instrukser i hvordan han skulle male sig i kamp.

Gul farve som det synet optrådte i, skulle males i tindingerne med en rød streg hen over pan- den og et stykke bæverskind skulle flettes ind i hans hår.

Otter Robe blev gift som tredvieårig

 

Billede © E.S.Curtis Collection.
Tekst: notes from "The northamerican indian" E.S.Curtis
 

Tilbage til ledere og krigere
Tilbage til nativeamericans.dk

© Nick Lisberg All rights reserved © 1997-2005