Osceola.(Seminole)
Født ca. 1803 i Creek County, Georgia)

Osceola blev født i Creek County i Georgia ca.1803. Hans far var en engelsk handels- mand og hans mor var datter af en Creek høvding. Der blev sagt om ham at han havde sin europæiske optræden efter sin skotske bedstefar. Han blev af og til kaldt Powell, som var hans stedfars navn

Som barn tog hans mor ham med til Florida hvor han voksede op og blev leder af Seminole  indianerne. Han tog navnet Osceola (udledt af det indianske ord “ Asiyahola”) efter en sort drik, der blev brugt i Seminole ritualer af religiøs betydning.

Osceola blev leder af Den Anden Seminole krig da den startede i 1835. Han var meget imod tvangsforflytningerne fra forfædrenes jord og til Indianerterritoriet (nuværende Okla- homa) og som følge af sin hårdnakkede modstand, blev han arresteret og fængslet.

Efter sin løsladelse, dræber han indianeragenten og starter en serie brutale angreb på hvide bosættelser og dette startede de egentlige krigshandlinger i Den Anden Seminole krig

Osceola overvandt det ene kompagni hvide soldater efter det andet,der blev sendt imod ham og til sidst bad general Thomas Jessup om våbenhvile og Osceola indvilligede.
Under dække af et hvidt flag fik generalen overmandet Osceola og satte ham i fængsel.

Dette forræderi, samt følgerne af fængselsopholdet gjorde, at Osceola afgik ved døden i Fort Moultrie fængslet i 1838.

 

 

Tilbage til ledere og krigere
Tilbage til nativeamericans.dk

© Nick Lisberg All rights reserved © 1997-2005