Lone Tree. (Batsi-hawutush) Født 1828
River Crow. Not Mixed Clan.

Efter flere gange at have fastet og ofret noget af sig selv til guderne,fik Lone Tree endelig en vision, der fortalte ham at han ville blive en god krigshøvding. Han fik da også stor ære som sådan, selv om han aldrig opnåede et "Dakshe" .

Lone Tree blev anset for at være en mystificeret person,der tidligt kunne forudsige fremtiden og spå om udfaldet af et krigstogt. Han fik sine visioner i sin mørklagte bolig, indhyllet i et bøffelskind, der vendte vrangen ud og på forsiden var udsmykket med et bundt ørnefjer.

Det blev sagt om ham, at han til krigerne forud for et krigstogt, nøjagtigt kunne fortælle krigerne hvor lejren ville ligge når de vendte tilbage og hans forudsigelser slog aldrig fejl.

Lone Tree forudsagde den ulykkelige udgang af et krigstogt, hvori mere end hundrede kri- gere ville miste livet når de angreb en blandet lejr bestående af Atsina og Piegan(Blackfoot) Han sagde: " Jeg så blod komme strømmende imod mig og jeg drak intet af det. (underforstået at det ikke var fjendens blod, men hans eget folks).
(Forudsigelsen blev på et senere tidspunkt bekræftet.)

 

 

 

Billede © E.S.Curtis Collection.
Tekst: notes from "The northamerican indian" E.S.Curtis
 

Tilbage til ledere og krigere
Tilbage til nativeamericans.dk

© Nick Lisberg All rights reserved © 1997-2005