His Fights. (Wokichize-tawa) Oglala-Sioux
Født 1832.

Som fjortenårig deltog han i sit første krigstogt, der blev ledet af Long Bear og Buffalo Head imod Apsa- roke/Crow.

Jorden var utroligt mudret og de blev tappet for kræfter.Til sidst var et stort antal krigere kommet et godt stykke i forvejen, uden at der var en egentlig leder iblandt dem. De ankom til Apsaroke/ Crow territoriet og angreb nogle jægere, der var i færd med at partere et bytte de netop havde nedlagt. Dræbte to af dem og skalperede dem. Samtidig stjal de ca. 10 heste. His Fight og nogle unge drenge bevogtede krigernes heste og udstyr under denne træfning.

Senere, stadig som ganske ung, var han igen med i et togt imod Apsaroke/Crow. Da fjenden var i syne, svingede White Mans Fire, deres medicinmand, med sin fjerprydelse, lavet af bøffelhorn og ørnefjer. Deres krigshøvding hældte nu sin krop forover og medicinmanden fremsagde nu sine bønner. De andre krigere, holdt i mellemtiden deres piber pegende fremad. Så red White Mans Fire imod krigspiben, der nu var blevet lagt på jorden, steg af hesten og satte sig foran den.
His Fight rakte ham piben og sagde," Svoger, fortæl krigerne hvad du ser".

Et lille stykke bøffelknogle var blevet lagt i toppen af piben og der kom pludselig ild i det, hvorefter medicinmanden røg et stykke tid. Så pegede han med sin tommelfinger imod fjendens lejr og udbrød:
"She. She," som ville han fortælle fjenden, at der brændte et varmt had i hjertet på ham.
Jeg ser hundrede heste komme imod os sagde han. Vi vil dræbe ravnefolket og en af dem vil være klædt som en høvding. Så gik de til angreb på lejren og det lykkedes dem at skræmme næsten otte hundrede heste væk.

Apsaroke/Crow lejren kom på benene og ud af deres telte og to drenge og tre mænd blev dræbt af de fremstormende Sioux krigere. En af krigerne,viste sig senere, at være iklædt et væselskind og man fandt ud af at det var høvding Big Otter, man havde dræbt. Under Sioux krigernes tilbagetog blev mere end ty- ve af dem dræbt og de mistede næsten halvdelen af de erobrede heste. Så da de vendte tilbage til deres egne var der ingen, der havde særlig lyst til at danse den traditionelle “Scalpdance".

His Fights medicin, blev givet til ham af White Mans Fire, der samme sommer som sidste kamp finder sted, havde været inde i Paha Sapas( Black Hills).

Der var han forsvundet ned i en gejser og fra samme gejser var han igen kommet til syne, medbringende adskillige hvide rødder. Nogle af disse rødder blev givet til de krigere, der fulgte ham og samtidig fortalte han dem hvordan de for fremtiden skulle male sig, når de skulle i kamp.

His Fight kæmpede imod Custer ved Little Big Horn.