Cherokee

De hornede slanger. "Hero and the Hornet Snake"

"I de første dage, levede der nogle enorme slanger, hvis skind skinnede næsten lige så meget som solens lys. De havde to horn på hovedet og besad en nærmest magisk tiltrækningskraft.  At se en af dem, blev altid betragtet, som et dårligt varsel, for uanset hvordan man forsøgte at undslippe, endte man altid med at løbe direkte mod slangens hoved, for derefter at blive slugt. Det var kun højt kvalificerede medicinmænd eller jægere, der kunne slå dem ihjel. Det krævede nemlig en sær- lig stærk medicin fra medicinmanden, eller et præcist skud, i den syvende stribe på slangen, fra jægerens bue.

En dag, var en ung mand af Shawnee-folket, blevet taget til fange af Cherokee-folket. Han blev lovet sin frihed, hvis han kunne finde og dræbe en af de hornede slanger.

Det blev en lang jagt og han undersøgte adskillige huler,klatrede utallige vilde bjerge, før han ende- lig fandt en, højt oppe i Tennessee bjergene.

Den unge Shawnee lavede nu en cirkel af brændende fyrretræsgrene. Så gik han direkte mod slan- gen. Da slangen fik øje på jægeren, løftede den langsomt hovedet. Så hørte den, en unge mand råbe; Friheden eller døden.

Jægeren lagde en pil på buen, sigtede og ramte den præcist i den syvende stribe. Derefter vendte han sig hurtigt om og sprang ind i cirklen af ild.Der følte han sig sikker nok. En strøm af gift, rendte ud af slangens sår og den forfulgte jægeren indtil ilden stoppede den.

På grund af den unge mand dåd, gav de taknemmelige Cherokee ham, hans frihed som lovet
Et par Cherokee-indianere, tog fire dage efter, op til stedet hvor den unge Shawnee, havde slået slangen ihjel. Der samlede de stykker af den og samlede knoglerne i et helligt medicinbundt og opbevarede det til deres børn og børnebørn.

De gjorde det fordi de troede at det hellige bundt, ville bringe stammen held.
På samme sted, hvor de samlede stykkerne af slangen, var en lille sø, med sort vand, sprunget op. heri dyppede Cherokeekvinderne de kviste de brugte til deres kurvearbejder. Sådan lærte Cherokeekvinderne at farve deres kurve sorte, sammen med de andre farver."
 

 

 

Tilbage til Cherokee

Tilbage til stammer

Tilbage til nativeamericans.dk

© Nick Lisberg All rights reserved